Sıkça Sorulan Sorular
1.Ahsap mobilya Temel Bakım:
Normal toz almak kuru mekânlar da ahşabın güzelliğini korumak için yeterli olmuyor. Bunun dışında ahşaba düzenli olarak temizlik ve işlem yapılması gerek. Burada CLOU geniş kapsamlı sistemli mobilya bakımı sunuyor.
2. Ahsap Temizliği:
Ahşap aynı cildimiz gibi “nefes” alır. Nem alınır ve tekrar verilir. Bu değiş tokuş ne kadar engelsiz işlerse o kadar iyidir. İNTENSİVPFLEGE (Yoğun Bakım) kapsamlı temizler, aynı zaman da yüzeyi korur. ANTİSTAUB (Anti-Toz) ayrıca tozu çekmesini azaltır.
GLANZPOLİTUR (Parlak Polish) polish veya cila ahşabın yeniden parlamasını sağlar.
3. Sabunlu Temizleyicilere Dikkat:
Sabun içerikli temizlik veya bulaşık deterjanı ahşap yüzeylere kalıcı zarar verebilir.
Ahşabı gereksiz yere kurutur. Sonuç: matlaşmış yerler ve hatta yırtılmalar.
4. Çözücülere Dikkat:
Selobant, etiketler veya lastik vernikli ahşap için “zehir” gibidir, çünkü çözücüler içerir. Vernik tabakasına zarar verebilir.
5. Yağlanmış Ahşabın Temizliği ve Emprenyesi:
Kuru bir temel temizlikten sonra sadece TEAKÖL (Teak Yağı) silin. Yağ su yönünde sürülmek zorundadır ki; eşit güzel bir yüzey elde etmek içindir. Ahşabın yağlanmış olduğunu ham ve işlenmemiş gibi hissettiğiniz de anlarsınız.
6. Waxlanmış Ahşabın Temizliği:
Waxlanmış ahşabında önce kuru temizlenmesi gerek. Sonra su yönünde MÖBELWACHS (Mobilya Waxı) sürünüz. Mobilyalar doğal, kadifemsi parlaklık ve ipeksi pürüzsüz bir yüzey elde ederler. Waxlanmış ahşabı hafif yapışkan ve kaymayan oluşundan anlarsınız.
7. Ahşabın Temizliği ve Polish:
Biraz „fernol® Möbelpolitur“ u yumuşak bir beze dökün ve bununla yüzeyi hafif basarak sürünzü. Yüzey ince bir koruma filmi ile kaplanır, aynı zaman da kir, toz ve su geçirmez etkisi verir. Verniklenmiş ahşap kapalı, sentetik yüzeyinden anlaşılır.
8. Alerjisi Olanlar İçin:
Tüm boyalı, cilalı, sırlı ve yağlanmış yüzeyler aynı zamanda “PFLEGELOTİON sensitiv” (Hassas Bakım Losyonu ) ile temizlenebilir. Cilt için özellikle güvenli, zararlı ham maddeler içermez ve solvent içermez. Yüzey aynı anda solmaktan korunur.
9. Küçük Çizikler:
Vernik katında küçük çizikler ne kadar dikkat edilse de bazen günlük kullanımda kaçınılmaz. „fernol® Möbelpolitur“ ile başarılı bir şekilde örtebilirsiniz.
10. Su Lekeleri:
Dökülen sıvıları derhal kurutmak gerekir. Eğer yüzey de fazla kalırsa, vernikden ahşaba kadar sızabilir ve norma şartlarda zımpara ve tekrar verniklemek gerekir. Ev de ki temizlik maddelerine dikkat: genel olarak hiç birinin faydası yok.
11. Aşındırıcılardan Uzak Durunuz:
Sık sık aşındırıcılar (sıvı kremler) ahşap yüzeyler de lekelere karşı her derde deva olarak lanse edilirler. Çünkü ilk bakış da kirli yüzeyler temiz görünür. Keskin araçlar yüzeyi pürüzlendirir. Yeni kirler daha iyi yerleşirler. Tekrarlanan temizliklerle tabaka iyice pürüzlenir ve incelir.